Радан Кънев: Радев е левият Борисов, Цачева - войник на Партията
Радан Кънев: Радев е левият Борисов, Цачева - войник на Партията / БГНЕС

Да се гласува по съвест призова тъмносините лидерът на ДСБ Радан Кънев по време на заседанието на разширения състав на Изпълнителния съвет на партията. Появи се новият Борисов - така той определи кандидата, подкрепен от БСП, Румен Радев за президент.

Миналата седмица свалихме един червен генерал от власт - Бойко Борисов, продължи Кънев. И се обърна към премиера със съвета, ако иска да спечели втория тур, да има по-добро поведение. Ако не е била лъжата на лидера на ГЕРБ, че ще подаде оставка още на първия тур при загуба, той е можел да разчита на гласовете на ДСБ, стана ясно още от думите на Кънев. Той обеща обаче вота си за Цачева, ако до неделя на обед Бойко Борисов си е подал оставката.

Самата Цецка Цачева Радан Кънев нарече войник на партията с голямо "П".

Радан Кънев постави условие на Борисов, за да определи избора си в неделя

В анализа на двамата претенденти за "Дондуков"2 Кънев подчерта, че ген. Румен Радев е никой. Нямаме никаква идея кой е този човек, какви са неговите убеждения, защо е в политиката, с каква цел рецитира заучените фрази, които бяха първо леви, после десни, обясни той. По думите на председателя на ДСБ, зад генерала , с бъркане в джоба, наднича червената олигархия в България или поне една част от нея.

За десните избиратели червен кандидат няма, лъжа е , че десницата може да застане зад него, категоричен беше Радан Кънев.

Реформаторският блок се е изчерпал като проект, убеден е лидерът на тъмносинята формация. През последната година се оказало, според него, че РБ може да назначи Борисов за свой шеф и да изпълни "мокрите" му поръчки. Той определи бившите си колеги от Блока като платени службогонци.